Polhem350 under Almedalsveckan

Som sig bör kommer Polhem350 finnas på plats under politikerveckan i Almedalen i Visby, 3-8 juli 2011. Vår bas kommer vara Donnerska huset, där vi kommer hålla våra innovativa utvecklingsamtal, politiska frukostar och mycket annat.

Vi börjar veckan med den stora invigningen i landshövdingens residens, där bland andra EU-kommissionens Generaldirektör för Research and Innovation Robert-Jan Smits kommer inleda och många prominenta beslutsfattare fortsätta. För anmälan och mer info, se här.

Under hela veckan kommer vi ha innovativa utvecklingsamtal med Polhem i Donnerska huset. Där ger vi talare möjlighet att under 15 minuter berätta om sina visioner för framtiden, inom ramen för innovationer och entreprenörskap, teknik och naturvetenskap.

Bland många andra talar AB Volvos direktör Jan-Eric Sundgren, Skolverkets GD Anna Ekström och Maria Edström, Nationella sekretariatet för genusvetenskap. Läs mer här.

På onsdagen kommer vi tillsammans med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien ha seminariet Innovation för Framtiden. Vilka förändringar krävs för att Sverige ska bli världsbäst på innovationer enligt entreprenörerna själva? Vad vill de politiska ungdomsförbunden göra för att främja innovation? Vilka visioner har unga politiker och entreprenörer och hur ser vägen mot målet ut? Välkommen till en debatt om innovation med politiska ungdomsförbund och unga entreprenörer. Läs mer här.

Under veckan kommer också vår egen Christopher Polhem, gestaltad av skådespelaren Mats Randér, att intervjua partiledare om hur de vill förbättra förutsättningar för innovatörer och hur de vill förändra skolan.

Vi ser fram emot en vecka fylld av diskussioner om teknik, innovationer och entreprenörskap.

Vi ser fram emot en vecka fylld av diskussioner om teknik, innovationer och entreprenörskap.

Foto: Gotlands kommun.

(2011-07-03)