Lilla Polhem – roligt och lärorikt för barn och unga

Lilla Polhem – roligt och lärorikt för barn och unga

Nu lanserar vi Lilla Polhem, en rolig och lärorik webbplats för barn och unga. Lilla Polhem är uppdelad i tre delar, Svenska Uppfinnare, Polhems Äventyr och Laboratorium Mechanicum.

I Svenska uppfinnare får man lära sig om Christopher Polhem och andra betydelsefulla svenska uppfinnare som Petra Wadström och Laila Ohlgren. I Polhems Äventyr får man pröva på att gå i den unge Christophers fotspår som ung uppfinnare i det spännande spelet Polhems Äventyr. Spelaren får bygga Christophers första uppfinningar och maskiner i bondgården där han växte upp och senare följa med till Uppsala Domkyrka där det stora domkyrkouret måste lagas.Till sist finns Laboratorium Mechanicum, där man mer fritt får konstruera nya maskiner och uppfinningar. Bara fantasin sätter gränserna!

Lilla Polhem finns tillgängligt gratis på www.lillapolhem.se och riktar sig främst till åldrarna 7-13.

Lilla Polhem är framtagen för att vara en rolig och lärorik webbplats, men också för att kunna användas i skolan. Att leka och lära samtidigt är ett utmärkt sätt att hjälpa elever känna glädje inför kunskap och utveckling. Tillsammans med pedagoger på Rektorsakademien har vi därför tagit fram en lärarhandledning till stöd för användandet av Lilla Polhem i undervisningen.

Lilla Polhem är framtagen av Polhem350 tillsammans med Schubert Animation, Jirafa AB och André Fohlin. Polhem350 är ett projekt för att uppmärksamma Christopher Polhems 350-årsjubileum och genom honom uppmärksamma frågor inom teknik, entreprenörskap och innovationer. Polhem 350 syftar till att unga ska bli sedda och möjliggöra för framtidens Polhem.

För mer frågor eller mer information, kontakta kommunikatör Jakop Dalunde på 070-248 58 64 eller jakop.dalunde@polhem350.se

0 Kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Svenska uppfinnare | Atriumforum - [...] Lilla Polhem – roligt och lärorikt för barn och unga | POLHEM350 Leave a comment ...