Välkommen på boklansering och seminarium!

Välkommen på boklansering och seminarium!

Den 18 december skulle Christopher Polhem fyllt 350 år. Detta uppmärksammar Polhem350 med två arrangemang under dagarna tre.

I samband med 350-årsjubilet för uppfinnaren och ingenjören Christopher Polhem genomför vi inspirationsseminariet Att bli sedd, på Fryshuset. På seminariet lanserar vi boken Christopher Polhems Testamente och ställer frågor om hur näringslivet kan lära av idrotten när det gäller att se unga individer, vad kvinnliga nätverk kan göra för att stötta tjejer inom killdominerade verksamheter och betydelsen av att integrera nyanlända svenskar. Helt enkelt varför det är viktigt att möjliggöra för fler att våga och likt Polhem få en chans att testa sina vingar.

Inspireras av olika personers resor, och ta med dig dina intryck tillbaka till din verksamhet för att där se hur ni kan jobba med att på olika sätt synliggöra fler. För vi är övertygade om att hela samhället mår bra av att fler får en självförtroendeknuff i rätt riktning.

Medverkande:
Mona Sahlin, styrelseledamot Expo
Anders Carlberg, vd Fryshuset
Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör IT&Telekomföretagen
Caroline Uliana, pressansvarig If
Pär Wiktorsson, Regional manager Playing for Change, jämlikhetskonsult Perspektivbyrån
Michael Lindgren, författare och polhemskännare
Felix König, ordförande LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer
Per Brick och Linus Söderling, Huddinge IF
Eva Welander, Marcela Benites och Balazs Szabó, SFINX
Ola Nilsson, Rättviseförmedlingen

Boklanseringen och seminariet äger rum på Klubben, Fryshuset i Stockholm, fredagen 16 december klockan 08.00 till 10.30.

Anmälan till evenemanget skickas till  lotta.ljungqvist@polhem350.se.  Då vi bjuder på fika är det bra om du uppger eventuell specialkost.

Polhems 350-årsdag, den 18 december, firar vi genom att vara på Tekniska museets invigning av den nya utställningen Christopher Polhem – tillbaka till framtiden.

Läs mer i inbjudan som du hittar här. Facebook-event finns här.

(2011-12-16)